Google PlusFacebookTwitter

Travel Writers

Travel writers informeren en inspireren hun lezers met reportages, artikelen, blogs, websites, columns, bijlagen, webvideo’s op professionele wijze over reizen in de breedste zin van het woord. 
Bestemmingen, producten, vervoermiddelen, accommodaties, dienstverlening, attracties, reisbedrijven en andere aspecten van de reisbranche.

SONY DSC

Definitie van een travel writer

Travel writer is de verzamelnaam voor:

TWM voor travel writers

Asluiten bij TWM heeft vele voordelen: je komt makkelijker in contact met bedrijven, vertegenwoordigers van bestemmingen en (reis)organisaties en laat zien dat je voor kwaliteit staat.

 De voordelen op een rijtje:

  • Je onderscheid je als professionele travel writer van amateurs en de hobbybloggers.
  • Het TWM kwaliteitskeurmerk is vooral van belang voor bloggers en travel writers met een eigen domein en website. Je bent in feite distributeur van je eigen journalistieke producties. Het kwaliteitskeurmerk van TWM maakt het onderscheiden tussen vakkundige travel writers en de vele reislustige amateurs en hobbybloggers.
  • TWM is een eerste selectie voor opdrachtgevers, bureaus en organisaties die evenementen en persreizen organiseren. Zij hebben via de website van TWM toegang tot de gegevens van de aangesloten travel writers met het kwaliteitskeurmerk van TWM.
  • Ben je aangesloten bij TWM dan kun je je presenteren met een profiel en een portfolio van publicaties en relevante gegevens zoals opdrachtgevers/media, speciale interessegebieden, en actuele statistieken van je website en/of blog.
  • Ben je aangesloten bij TWM en heb je het keurmerk dan kom je dankzij onze prescreening sneller in aanmerking voor de internationale perskaart van World Travel Media Guild.
  • TWM verbindt travel writers en organisaties in de reisbranche.
  • Via de website van TWM brengen organisaties in de reisbranche persreizen, bijeenkomsten, opdrachten en workshops onder de aandacht van travel writers die aangesloten zijn bij TWM.
  • Ben je als travel writer aangesloten bij TWM dan weet je je verzekerd van een belangenplatform dat ijvert voor vakbekwaamheid van reisjournalisten en travelbloggers, en streeft naar goede basisvoorwaarden voor reisjournalistiek.

Toetreding tot TWM kost € 59,- per jaar exclusief BTW (fiscaal aftrekbaar). Het contributiejaar gaat in op de eerste dag van de maand na toekenning van het kwaliteitskeurmerk en toetreding tot TWM. Sluit je vandaag nog aan bij Travel Writers Manifest!

Meld je aan